Ce si unde sa mananci in Barcelona

Ce si unde sa mananci in Barcelona

Pentru ca ne pregatim de o ultima iesire pe 2017, revenim cu ultimul articol despre Barcelona. Mai jos o sa gasiti o lista cu feluri de mancare specifice capitalei Cataluniei si locuri unde sa le incerci.

Nu am sa recomand niciodata localuri unde sa va trimit sa mancati deoarece, eu personal, nu cred in aceste recomandari. Foarte multa lume care calatoreste recomanda localuri de mancare, dar nu tin cont ca acest lucru este foarte subiectiv. Degeaba imi spui ca acolo ai mancat cel mai bun burger (e doar un exemplu) daca noi nu avem aceleasi gusturi. Ceea ce-mi place mie, poate nu-ti place tie si viceversa.

Cand va ganditi sa mancati in Barcelona sa tineti cont de orele de siesta. Cele mai  multe restaurante sunt inchise intre orele 13:00 si 18:00, unele chiar pana la ora 20:00.

Acum sa revenim si sa trecem la subiectul acestui articol si anume la ce si unde sa mancam in Barcelona.

    1. Paella – Nicio excursie in Spania nu este completa fara a incerca Paella. Acesta este unul din cele mai populare feluri de mancare si provine din Valencia si este un orez cu fructe de mare. In Barcelona puteti gasi si o varianta locala care poarta numele de Fideuà care in loc de orez are fidea. Paella se gaseste aproape in toate meniurile restaurantelor din oras asa ca este foarte usor sa incercati.
    2. Tapas – Acest fel de mancare il gasiti peste tot. Atat in restaurante cat si in baruri. De obicei gasiti foarte multe sortimente de tapas si in tot felul de combinatii, asa ca cel mai bine este sa incercati cat mai multe. Costul este intre 0,75 euro si 1,5 euro / bucata in functie de local sau de ce contine acel tapas.
    3. Bombas – Acest fel de mancare a fost inspirat de Razboiul Civil si de aici ii vine si numele de bomba. Aceasta este o crocheta de cartof care se serveste cu doua sosuri, un allioli de usturoi si un sos rosu bogat si picant. Este practic tot un tapas, dar a reusit in timp sa devina unul din felurile traditionale de mancare. Exista o multime de locuri unde se poate servi acest fel de mancare. Trebuie doar sa-l incercati.
    4. Escudella d’Olla – Daca vizitati Barcelona intre octombrie si mai atunci aveti mari sanse sa gasiti acest fel de mancare. Nu prea-l gasiti in timpul verii deoarece este o mancare mai grea ce nu face casa buna cu caldura. Acest fel de mancare este o tocana cu bulion, multa carne, dar si legume sau paste. Carnea din tocana este de obicei formata din carnati catalani, botifarra si carnati de sange.
    5. Esqueixada – Cea mai autentica salata catalana. Aceasta se serveste mai mult vara si este opusul tacanii Escudella d’Olla. Acest fel de mancare este facut cu bacalao sau cod sarat crud, celebrul sos romesco, rosii, ceapa si masline negre. Deoarece merge foarte bine cu un pahar de vin, acest fel de mancare il gasiti in special in barurile de vin.
    6. Escalivada – O salata delicioasa de vinete, ardei, rosii, ceapa, sare, ulei de masline si otet. Legumele sunt prajite putin inainte in ulei de masline. Este fabuloasa.
    7.  Suquet de Peix – Fructele de mare joaca un rol important in bucateria catalana si de aceea acest fel de mancare este unul foarte apreciat printre localnici. Aceasta este o tocana din fructe de mare, cartofi, usturoi si ulei de masline. Se gaseste in mai toate restaurantele cu specific catalan.
    8. Mato – Deoarece Spania face concurenta serioasa Frantei in materie de branzeturi, era aproape imposibil sa nu gasim si feluri de mancare traditionala din acestea. Mato este un deser din branza de capra nesarata cu miere si nuci. Nu se gaseste peste tot, asa ca daca doriti sa-l incercati trebuie sa consultati meniul restaurantului inainte sau sa intrebati un localnic.
    9. Crema Catalana – Acesta este un desert traditional asemanator cu creme brulee, facut cu crema de vanilie si bagat la cuptor pana cand se formeaza deasupra o crusta sticloasa. Acest desert il gasiti in toate restaurantele cu specific spaniol / catalan.
    10. Sunca iberica – In toate pietele, dar si pe stradutele din centru gasiti magazine cu carnuri si branzeturi. Aceasta sunca este din miel si se serveste cu paine prajita si ulei de masline. De asemenea tot aici gasiti si jambon. Acesta este o specialitate catalana si in functie de timpul de afumare puteti plati si mai bine de 1000 euro pe un kilogram.

In Barcelona sunt mii de restaurante unde poti manca si care sunt recomandate de turisti, localnici sau site-uri de profil, asa ca aveti de unde alege. Eu unul va recomand sa mergeti in pietele locale. Fiecare cartier are cate o piata unde se poate servii si masa. Aici gasiti tot felul de feluri de mancare proaspata, preparata chiar in fata voastra. Cea mai mare piata se afla pe Rambla, dar este si cea mai aglomearata. Daca este prea multa lume si timpul de asteptare prea mare, puteti cauta o alta piata dintr-un cartier apropiat.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *