10 locuri pe care să le vizitezi în 2019

10 locuri pe care să le vizitezi în 2019

A trecut aproape o lună din 2019 și planurile pentru vacanțe ar trebui să fie în plină desfăşurare. Noi am pus pe foaie câteva destinații în care să mergem, marea lor majoritate în locuri pe care înca nu le-am descoperit până acum.

Ne-am gândit să facem o listă cu 10 de locuri în care merită să mergi in 2019. O mică inspirație nu strică niciodată.

Credit photo | Lonely Planet
  1. New York City – Unul din locurile în care trebuie să ajungi cel puțin o dată în viață. Manhattan, Statuia Libertății, Râul Huston, Oceanul Atlantic, Empire State Building, Central Parc, Broadway, Piața Time Square, Harlem sunt doar câteva din locurile pe care le poți vizita în New York. Dacă sunteți pe fază când apar oferte puteți găsi zboruri de la București cu 400 – 500 USD.
Credit photo | National Geographic

2. Armenia – Anul trecut armenii au votat pentru un Guvern liberal și astfel această țară a devenit foarte atractivă pentru turiștii din întreaga lume. Armenia o să vă întâmpine cu o bucăterie antică și un fabulos peisaj rural. Traseul Transcaucazian este o adevărată bijuterie. Aici puteți să vizitați și mănăstiri creștine din secolul al X-lea.

Credit photo | Berlin.de

3. Berlin – Printre cele mai importante atracții ale Berlinului putem să anumerăm: Reichstag, Poarta Brandenburg, Turnul de televiziune, Piața Gendarmen, Catedrala (Berliner Dom), Palatul Charlottenburg, Memorialul Zidul Berlinului și multe alte locuri. Viața de noapte este una dintre cele mai interesante din Europa. Ținând cont că pe ruta București – Berlin găsiți zboruri low-cost, credem că această destinație este una accesibilă și foarte la îndemână.

Angkor Wat – Cambogia

4. Cambogia – Deși este o țară care încă suferă de pe urma genocidului lui Pol Pot, este un adevărat paradis pentru călătorit. Pe lăngă faptul că este o țară încă foarte ieftină are și foarte multe locuri de vizitat. Printre cele mai importante obiective turistice din Cambogia putem enumera: Complexul Angkor Wat, orașul Phnom Penh, plajele din Sihanoukville, orașul Kampot, Parcul Național Kiriorm, Rattanakiri, etc. Puteți ajunge în Cambogia fie cu avionul, fie cu barca din Vietnam.

Credit photo | Twitter.com

5. Fanjingshan – China – Situat in Munții Wuling din China, este una din cele mai noi minuni naturale ale lumii ce se află pe lista UNESCO. Fanjingshan merită vizitat în primul rând datorită faunei și a florei. Aici se găsesc peste 2000 de tipuri de plante și 19 specii de animale, multe dintre acestea fiind pe cale de dispariție. Complexul de temple Golden Summit aflat la o altitudine de peste 2400 m, acesta este compus din trei temple ce sunt vizitate de milioane de turișiti anual.

Credit photo | Lonely Planet

6. Muntenegru: În Muntenegru poți vizita Parcul Național Durmitor ce face parte din Alpii Dinarici și este pe lista UNESCO. Tot aici poți vizita canionul fluviului Tara, cel mai adânc defileu al Europei. Dacă ești pasionat de mare, coasta adriatică a Muntenegrului este una din cele mai frumoase zone de coastă din Europa. Dacă te încumeți să mergi cu mașina, atunci le poți combina și vizita atât partea muntoasă cât și litoralul.

Credit photo | Lonely Planet

7. Israel – Guvernul de la Tel Aviv dorește ca în 2019 să pună Israelul pe lista țărilor atractive pentru turiști. Printre cele mai importante atracții turistice din Israel putem enumera: Ierusalim, Tel Aviv, Haifa, Cetatea Masada și Marea Moartă. În funcție de ce experiențe cauți în vacanță poți alege să mergi intr-una, două sau mai multe locuri din lista de mai sus.

Credit photo | Lonely Planet

8. Langkawi – Arhipelag compus din 99 de insule este gata să facă din Malaezia următorul paradis al iubitorilor de plajă. Apă turcoaz și plaje albe pe margini, câmpuri pitorești și dealuri îmbracate în junglă în centrul insulei. Acestea sunt lucrurile care te așteaptă dacă alegi să-ți petreci vacanța din 2019 în Langkawi.

Credit photo | Italy Travel & Life

9. Matera – Probabil orașul cel mai spectaculos din Italia. Aici veți petrece foarte mult timp în peșteri, veți mânca, dormi și bea în peșteri. Aceste peșteri sunt de fapt structuri sculptate în calcar care poartă numele de Sassi. Și acest oraș a fost adăugat pe lista UNESCO, iar în 2019 devine Capitală Culturală Europeană.

Credit photo | Singapore Guide

10. Singapore – Cu siguranță cel mai curat oraș din lume. Regulile sunt atât de stricte încât poți primi amendă pentru orice chestie oricât de minoră ar părea. De exemplu, în Singapore este interzisă guma de mestecat. Cu toate astea Singapore merită vizitat cel puțin o dată în viață. Cele mai importante obiective turistice sunt: Marina Bay, Clarke Quay, Studiourile Universal, Gardens by the Bay, orașul chinezesc, cartierul indian, bulevardul Orchard, plaja Sentosa si Safari de noapte.

Sperăm că acestă listă a fost o sursă de inspirație pentru vacanțele din 2019. O să continuăm seria “10 locuri” și în perioada următoare o să avem și alte recomandari de călătorit.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.