10 lucruri pe lista de Barcelona

10 lucruri pe lista de Barcelona

Ne pregatim sa plecam la Barcelona, asa ca am inceput si research-ul cu lucrurile pe care sa le facem acolo. Am mai fost de doua ori la Barcelona, dar de fiecare data am fost pe fuga si nu am apucat sa ma bucur cum trebuie de frumusetea acestui oras.

Am facut o lista cu 10 lucruri pe care vrem sa le atingem in cele 7 zile cat o sa stam in capitala Cataluniei. Daca aveti alte recomandari va invitam sa ne lasati un mesaj. Nu am vrea sa pierdem ceva important 🙂

  1. Parcul Guell – Desi am fost de doua ori nu am apucat sa vizitez parcul proiectat de catre Antoni Gaudi.
  2. Sagrada Familia – Cel mai mare proiect al lui Gaudi. Desi lucrarile au inceput in anul 1881, aceasta inca nu este finalizata. O sa va povestesc mai pe larg dupa ce ne intoarcem de acolo.
  3. Montjuic – In taducere Muntele Evreului. Pe langa lucrurile de vizitat, aici este unul din locurile de unde poti admira panorama orasului.
  4. Cartierul Gotic – Sau mai bine spus centrul vechi al Barcelonei. Acesta este un labirint de strazi ce te poarta intre trecut si prezent.
  5. Plajele – Pentru ca ne place apa si pentru ca nu putem sa nu ne balacim in Mediterana, o sa ne petrecem timpul si pe plajele orasului care a primit titlul de cel mai frumos oras cu iesire la mare din intreaga lume. Titlul a fost primit in 2011 de la National Geografic.
  6. Camp Nou – Doar nu credeati ca o sa avem parte doar de experiente culturale? O sa incercam sa ajungem la meciul dintre Barcelona si Eibar ce se joaca pe 19 septembrie.
  7. Parcul Tibidabo – Un parc de distractii unde sa ne potilim pofta de roller-costere si alte tiribombe.
  8. Passeig de Gràcia si Rambla – Cele mai populare bulevarde ale Barcelonei si locul unde gasesti restaurante, magazine, baruri, dar si unele dintre operele de exceptie ale lui Gaudi.
  9. Muzeul National de Arta al Cataluniei – Nu stiu daca o sa intram sau nu, dar arhitectura cladirii si pozitionarea acestuia ne-a facut sa-l trecem pe lista.
  10. Aquarium – Mergem sa descoperim lumea subacvatica la unul din cele mai mari acvarii din Europa.

Lista ar putea fi mai mare, dar o sa vedem la sfarsitul concediului ce am bifat si ce am mai adaugat.

Nu uitati sa lasati un mesaj daca mai sunt lucruri pe care voi le considerati de neratat in Barcelona.

Foto credit.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.