Ce sa faci in Maroc – Excursie la cascadele Ouzoud

Ce sa faci in Maroc – Excursie la cascadele Ouzoud

#DescoperaMarocul se apropie de final, ne-au mai ramas doar doua zile din acest circuit, dar programul este inca desfasurare. In cea de a sasea zi am fost sa vizitam cascadele Ouzoud. Acestea se afla la 150 de kilometri de Marrakesh, in satul numit Tanaghmeilt. Nu stiam mare lucru despre aceste cascade. Vazusem niste poze si la recomnadarea partenerilor nostri din Maroc, am ales sa o adaugam pe lista de excursii.

Asa cum ne-am obisnuit, plecarea a fost la ora 8:00 de la hotel. Destul de ravasiti dupa cele trei zile din excursia precedenta, dar cu inca mult chef de aventura si cu multa voie buna. Am facut in jur de doua ore cu o pauza de cafea pe la jumatatea drumului.

Ajunsi la destinatie, am fost preluati de catre un ghid local. Acesta ne-a plimbat, la inceput, printr-o livada de maslini, ne-a explicat care este procesul prin care maslinele devin comestibile si alte lucruri interesante despre locurile repective. A urmat o coborare destul de abrubta, iar pe drum ne intersectam cu localnici care carau apa potabila cu ajutorul magarilor. Ne-am plimbat in jur de 40 de minute pe albia raului, intalnind cateva cascade pe drum.

Usor dezamagiti de ceea ce vedeam, am ajuns la o terasa unde se servea suc proaspat. Aici am vazut pentru prima data cascada. Cu o inaltime de peste 110 metri, aceasta iti taie respiraita. Ne-am baut linistiti sucul cu gura cascata la cascada dupa care ne-am continuat drumul. Ajunsi la baza cascadei si la micutul lac format de debitul mare de apa ce cadea parca din cer, ne-am pus pe facut poze. Ce e drept, nu ma asteptam sa gasesc o asa cascada in Maroc. Locul pe care-l asociam cu desert si camile.

Pentru colosala suma de 1 euro, am fost plimbati cu barcile pe lac, fiind facuti fleasca de vaporii de apa formati de cascada. Dupa scurta plimbare am servit masa la un retaurant cu vedere la cascada.

Apoi am urcat pe langa cascada si am gasit mai multe locuri panoramice de unde puteai poza cascada din diferite unghiuri. In drumul nostru spre autocar, ne-am intalnit cu maimute. Niste maimute blande, obisnuite cu turistii si pe care le-am hranit cu alune de padure. Am dat in mintea copiilor si ne-am jucat mai bine de jumatate de ora cu maimutele.

Am plecat spre Marrakesh foarte incantati si bucurosi ca am ales sa mergem sa vizitam cascadele Ouzoud. Cu siguranta si acesta excursie o sa faca parte din programul #DescoperaMarocul de la anul.

Aceasta a fost una din excursiile incluse in Circuitul Descopera Marocul. Revenim si cu celelalte in zilele care urmeaza.

Mai multe fotografii gasiti in albumul #DescoperaMarocul de pe Facebook.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.