Ce sa vizitam la Roma?

Ce sa vizitam la Roma?

Joi plecam in ultima deplasare pe anul 2017. Am ales Roma pentru ca ne place Italia si pentru ca pana acum nu am reusit sa ajungem in capitala acestei tari. E adevarat ca am avut cateva oportunitati, dar am preferat sa spun pas deoarece acestea au fost mereu vara si nu-mi place sub nicio forma sa merg in locuri supraaglomerate.

Asa cum v-am obisnuit in #JurnalDeCalatorie, o sa facem o lista cu 10 puncte de atractie pe care noi vrem sa le vizitam, dar in acelasi timp asteptam si de la voi recomandari pentru ca nu vrem sa ne scape nimic.

Hai sa aruncam o privire pe cele 10 locuri pe care noi le-am considerat de neratat:

  1. Vatican – Desi nu sunt un om foarte religios, imi doresc sa vizitez Vaticanul impreuna cu Piata si Basilica San Pietro.
  2. Coloseum – Simbolul Romei si una din cele mai aglomerate puncte turistice din lume, dar cum sa-l ratezi? Tinand cont ca este sfarsit de noiembrie, sper sa nu fie foarte aglomerat.
  3. Castelul si Podul Sant’ Angelo – Constructii din secolul I cu o istorie foarte incarcata. Acesta a fost mausoleu, fortificatie militara, castel, inchisoare si muzeu mai nou.
  4. Fontana di’ Trevi – Nu stiu de ce, dar cred ca piata unde se afla aceasta fantana este locul ideal unde sa gasesti o cafenea draguta si sa te relaxezi pentru cateva minute.
  5. Pantheonul – Constructie din secolul I ce a fost ridicata ca si templu pentru cele 7 zeitati ale Romei Antice.
  6. Piata Venetia – Aflata in centrul Romei aici gaseti monumentul de marmura intitulat Il Vittoriano.
  7. Columna lui Traian –  Am invata la scoala de acest monument inca din clasele primare. Aceasta a fost construita de Imparatul Traian pentru a celebra victoria impotriva Daciei.
  8. Piazza del Popolo – Piata Poporului in traducere, aceasta este una din cele mai vechi piete publice din Roma.
  9. Piata Spania – Situata in centrul istoric al Romei, aceasta este una din principalele puncte de atractie ale Romei. O sa incercam sa urcam cele 138 de “trepte spaniole” pentru a admira orasul de sus.
  10. Forul Roman – Centrul vietii politice in timpul Imperiului Roman. acest sit istoric dateaza de mai bine de 2000 de ani.

Acestea sunt principalele locuri pe care dorim sa le vizitam la Roma. Va asteptam cu drag sa ne lasati recomandarile voastre si astfel sa ajungem sa facem bataturi de la atata mers prin capitala Italiei.

2 comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.