Ce sa vizitezi in Barcelona – Partea 1

Ce sa vizitezi in Barcelona – Partea 1

La sfarsitul lunii septembrie am fost pentru o saptamana la Barcelona. Ne-a placut orasul, ne-a placut mancarea, ne-a placut vibe-ul si plajele, dar nu este genul nostru de oras. La minusuri putem pune aglomeratia si faptul ca este mult prea turistic. Noua ne plac locurile mai linistite, locurile unde putem sa ne plimbam in liniste, sa ne pierdem pe strazi si sa descoperim locuri frecventate de localnici.

Avand timp suficient am bifat mai toate locurile care merita vazute in Barcelona, asa ca facem o lista cu cele pe care noi le consideram de neratat. Acesta nu este un top, iar locurile sunt descrise in ordine aleatorie.

  1. Parcul Guinardo – Aici puteti vizita buncarele construite in timpul Razboiului Civil din Spania. Acestea se afla pe dealul Rovira de unde puteti admira o panorama absolut superba a orasului. Parcul este casa adoptiva a mai multor rase de papagali, dar si al pisicilor fara casa. De aici puteti ajunge foarte usor in Parcul Guell. Parcul poate fi vizitat 24 ore pe zi, iar intrarea este gratuita.
  2. Parcul Guell – Construit intre anii 1900 si 1914 de Antoni Gaudi, acesta a servit initial ca si gradinile private ale lui Guell pana in 1926 cand a devenit parc public. Din 1984 a fost inclus in patrimoniul UNESCO. Va recomandam sa-l vizitati si sa descoperiti spectacolul arhitectural pe care Gaudi l-a “pictat”. Este practic o galerie de arta in aer liber. Acesta este deschis zilinic intre 8:00 si 20:30 iar un bilet de intrare costa 7 Euro/persoana, 14 Euro/persoana cu ghid sau 43 Euro/persoana cu ghid privat.
  3.  Palatul Virreina – Situat pe celebrul bulevard La Rambla, acesta este casa Intatitului National de Cultura. Construit intre anii 1772 si 1778 pentru Manuel de Amat y Junyent care detinea functia de Guvernator al Peru si era practic reprezentatul Regelui Spaniei in regiune. Palatul a fost numit dupa sotia guvernatorului Virreina. Aici puteti admira mai mult expozitii de arta, dar si spectacole de teatru. Palatul poate fi vizitat de marti pana duminica intre orele 12:00 si 20:00, iar intrarea este libera.
  4. Catedrala Barcelona – Inalta de 94 metri, aceasta a fost construita intre 1298 si 1420, apoi a fost inchisa o perioada pentru a mai construi un turn si redeschisa in anul 1448. Constructia a fost dedicata Sfantei Eulalia de Barcelona, una din cei doi sfinti protectori ai Barcelonei. Intrarea generala este libera si intre orele 08:00 si 20:00. Daca doriti sa o vizitati e bine sa verificati programul pe site pentru ca acesta se schimba in functie de sarbatori sau zile ale saptamanii. Daca doriti sa urcati in turn sau pe acoperisul catedralei o sa scoateti din buzunar 3 Euro/persoana.
  5. Cartierul Gotic – Un labirint de stradute printre cladiri medievale ce duc catre piatete unde te poti opri pentru o cafea, bere sau sangria. Cartierul este considerat centrul vechi al Barcelonei si dateaza de pe vremea cand Barcelona era ocupata de romani. De aici si influenta venetiana al cartierului. Pentru a parcurge stradutele inguste si pentru a va bucura de atmosfera creata de acestea, va recomandam sa va alocati aproximativ 2 ore. Cartierul este situat intre Piata Catalunia si Barceloneta.
  6. Barceloneta – Acesta este un cartier construit in secolul 18 ce are ca si granite Marea Mediterana, Portul Vell si Molul d’Espanya. Cartierul are un steag propriu pe care puteti sa-l admirati la balcoanele localnicilor alaturi de steagul Cataluniei, dar si al Spaniei. In Barceloneta gasiti cele mai frumoase plaje ale orasului, portul de veliere si de iahturi. Aquarium si este unul din locurile de unde poti pleca sa vizitezi Barcelona.
  7. Aquarium – Cele 35 de acvarii gazduiesc peste 11.000 de animale marine din peste 450 de specii. Pretul de intrare este 20 Euro/persoana sau 18 Euro/persoana daca achizitionati biletele online. Pentru 150 Euro/persoana puteti intra bazinul rechinilor intr-o cusca, iar pentru 300 Euro/persoana puteti inota intr-un bazin cu rechini.
  8. Piata Catalunya – Cea mai mare piata din Barcelona, aceasta este locul preferat de intalnire al catalanilor, locul de unde pleaca principalele bulevarde din Barcelona, dar si liantul dintre orasul vechi si cel nou. Piata este de asemenea un nod al trasporturilor in comun. De aici poti ajunge in orice parte a orasului.
  9. Orasul Sitges – Aflat la doar 35 km de Barcelona acesta este renumit pentru festivalurile de film, carnavalurile, dar si pentru plaje, monumente istorice si viata de noapte. Puteti ajunge cu trenul, iar un bilet dus-intors este 7 Euro/persoana.
  10. Sant Pau – Construit intre anii 1901 si 1930 ca si spital, in 2014 a devenit muzeu si centru cultural dupa terminarea construtiei noului spital si renovarea cladirilor vechi. Pe lista UNESCO, arhitectura palatului este una impunatoare. Pentru a putea intra trebuie sa platiti 13 Euro/persoana.

Continuam zilele urmatoare cu alte 10 locatii pe care trebuie sa le vizitati daca mergeti in Barcelona.

Foto Credit

One comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.