Ce sa vizitezi in Barcelona – Partea 2

Ce sa vizitezi in Barcelona – Partea 2

Cotinuam recomandarile despre Barcelona. Daca ti-a scapat prima parte o poti gasi AICI.

11. Sagrada Familia – Despre Sagarda Familia se pot scrie carti, dar ne rezumam doar la lucrurile importante. Lucrarile au inceput in anul 1882, iar proiectul original ii apartine arhitectului Antonio Gaudi. Acesta a lucrat timp de 40 de ani la aceasta constructie. In prezent basilica nu este terminata si se preconizeaza ca lucrarile vor continua pana in anul 2026. Biserica are 18 turnurireprezentand 12 apostoli, 4 evanghelisti, Sfanta Fecioara si Iisus Hristos (cel mai inalt turn). Biserica are si 3 fatade care reprezinta motive biblice: fatada Nasterii, fatada Gloriei si fatada Patimilior. Inaltimea totala este de 170 metri. Biserica poate fi vizitata dupa orarurl: noiembrie – februarie 09:00 – 18:00; aprilie – septembrie 09:00 – 20:00; martie si octombrie 09:00 – 19:00; in zilele de 25 si 26 decembrie si 1 si 6 ianuarie 09:00 – 14:00. Accesul in Sagrada Familia se face pe baza de bilet si costa: bilet Top Views – 29 Euro (acces biserica, vizita turnuri si ghid audio); Gaudí’s work and life – 24 Euro (acces biserica, ghid audio si intrare la muzeul lui Gaudi); Guided experience – 24 Euro (acces biserica si tur cu ghid); Audioguided – 22 Euro (acces biserica si gid audio); Basic ticket – 15 Euro (acces biiserica). Recomand ca biletele sa fie cumparate online deoarece exista un numar limitat de bilete disponibile zilnic si mai recomand biletul Top Views pentru a putea urca in turn si a admira o panorama superba a orasului.

12. Arcul de Triomf – Situat la intrarea in Parcul Ciutadella, acesta a fost construit in anul 1888 si are o inaltime de 12,4 metri.

13. Parcul Ciutadella – A fost deschis in anul 1877 si este locul preferat de intalnire al adolescentilor catalani. Parcul are o suprafata de 280000 metri patrati si gazduieste o gradina zoologica, Palatul Parlamentului Catalan, un lac, un muzeu si o fantana, opera a lui Josep Fontsere si alui Gaudi.

14. Gradina Botanica – Construita in anul 1999 pe dealul Montjuic, aceasta are forma unui imens amfiteatru intins pe 14 ha cu o varietate de peste 4000 de specii de plate. Gradina este organizata in 5 regiuni dominate de climatul mediteranean: Australia, bazinul Marii Mediterane, zonele sudice ale Africii de Sud, Chile si California de Vest. Pretul de intrare este de 3,5 Euro/persoana si este deschisa tot timpul anului dupa orarul: octombrie – martie 10:00 – 18:00; iunie – august 10:00 – 20:00; aprilie, mai si septembrie 10:00 – 19:00.

15. Castelul Montjuic – Castelul este situat pe dealul cu acelasi nume la o inaltime de 170 metri. Este o fortareata in forma de stea, construita in 1640, iar in traducere aceasta inseamna Castelul Evreilor. Presedintele Cataluniei Lluis Companys a fost asasinat aici de catre partizanii lui Franco in timpul Razboiului Civil. De asemenea fortareata a fost inchisoare pentru prizonierii politici fideli lui Franco. In prezent fortareata poate fi vizitata tot timpul anului intre orele 10:00 – 20:00. Un bilet de intrare costa 5 Euro. In interiorul cetatii puteti admira galerii de arta, dar si Muzeul Militar. Fortareata ofera o panorama excelenta a Barcelonei, dar si a portului aflat la poalele dealului.

16. Piata Espana – Piata se afla la poalele dealului Montjuic si este punctul de plecare spre Palatul National. In aceasta piata s-au facut spanzurari publice pana in anul 1715. Tot aici gasiti si Arenas de Barcelona. Aceasta a fost construita pentru luptele cu tauri, dar deoarece acestea nu au fost populare in Catalunia asa ca a fost abandonata, iar acum a fost transformata intr-un shopping mall cu o terasa ce-ti ofera o panorama de 365 grade a zonei.

17. Palatul National – Acesta mai poarta numele de Muzeul National de Arta al Catalunyiei. A fost finalizat in 1929 cu ocazia Expozitie Internationale din acelasi an. Vizita incepe din Piata Espana iar intrarea se face printre doua turnuri inalte de 47 metri construite dupa modelul turnului de la Basilica San Marco din Venetia. Dupa ce treceti de turnuri o sa fiti captivati de Fantanile Magice care ofera un spectacol minunat de apa, muzica si lumini. Fantanile au fost terminate in mai putin de 1 an, iar la acestea au lucrat peste 3000 de oameni. Palatul National gazduieste mai multe galerii de arta, dar si un muzeu unde pot fi admirate o serie de fresce celebre datand din secolul XII, salvate din bisericile catalane aflate in Pirinei. Accesul general este de 12 Euro / persoana, dar acesta poate creste daca doriti sa vizitati o parte din galeriile de arta.

18. La Rambla – Unul din cele mai vizitate puncte ale Barcelonei. Strada are 1,2 km lungime si leaga Piata Catalunia de statuia lui Christopher Columb din Port Vale. La Rambla este plina indiferent de ora la care mergi si aici gasesti restaurante, piata, magazine si buticuri cu suveniruri. In ciuda atacului terorist din aceasta vara in care si-au pierdut viata mai multi oameni, strada ramane in continuare un punct de atractie pentru turisti.

19. Tibidago – Acesta este un deal cu o altitudine de 512 metri de unde puteti admira cea mai completa panorama a orasului Barcelona. Tot aici gasiti biserica Sagrat Cor construita intre anii 1902 si 1961, dar si parcul de distractii Tibidago. Acesta este deschis doar in weekend. La Tibidago puteti ajunge cu metroul + autobuz sau cu funicularul.

20. Camp Nou – Este cel mai mare stadion din Europa cu o capacitate de 99354 de locuri. Aici joaca echipa FC Barcelona. Puteti vizita stadionul si muzeul clubului FC Barcelona pentru 25 Euro/persoana. Turul va trece prin toata istoria clubului, prin sala de trofee, tribune, vestiare si chiar si pe gazon. Daca aveti noroc ca in timpul sejurului sa fie si un meci de fotbal, va recomand sa mergeti. Bilete gasiti in magazinele oficiale ale clubului catalan, in statiile de autobuz sau la stadion. Daca considerati ca este prea scump sa cumparati un bilet oficial, puteti sa va incercati norocul la stadion inainte de inceperea meciului. Acolo o sa gasiti niste baieti cu care puteti negocia.

Acestea sunt recomandarile noastre. Bineinteles ca mai sunt si alte locuri de vizitat, dar noi am facut un top 20. In scurt timp o sa revenim cu un nou articol despre Barcelona. In acesta o sa va spunem ce sa mancati, cum sa va deplasati prin oras, dar si alte tips & tricks.

Sursa foto.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.