Ce să vizitezi când călătorești în Beijing

Ce să vizitezi când călătorești în Beijing

Cunoscut și după numele Pekin, Beijing este capitala Republicii Populare Chineze și are peste 17 milioane de locuitori. De asemenea, Beijingul este una dintre cele mai poluate metropole ale lumii.

Beijing, în traducere, înseamnă Capitala Nordului, rol pe care l-a jucat de multe ori în istoria îndelungată a Chinei. Orașul a devenit pentru prima dată capitală acum mai bine de 2000 de ani. Până de curând, orașul era aproape în întregime alcătuit din hutonguri cu benzi înguste și clădiri cu un singur etaj.

Beijingul este centrul politic al țării, cu clădiri oficiale și zone de ambasadă care domină orașul. Beijingul este, de asemenea, centrul istoric și cultural al Chinei, cu numeroase clădiri și situri istorice. Orașul a suferit o modernizare rapidă în ultimii ani, prin îmbunătățirea instituțiilor, a mediului de afaceri și a condițiilor de muncă.

Noi am avut ocazia să-l vizităm de curând, așa că ti-am pregătit mai jos câteva locuri pe care ar trebui să le vizitezi în Beijing.

Marele Zid Chinezesc

Marele Zid Chinezesc: Este o construcție strategică cu o lungime de peste 21,000 de kilometri. Acesta a fost construit pentru a apăra granița Imperiului chinez împotriva atacurilor popoarelor nomade din nordul Chinei și este considerată cea mai mare construcție de pe glob.

Pentru a ajunge la zid vă recomandăm să book-uiți un tur. Turul poate fi achiziționat de la recepția hotelului sau de la o agenție de turism. De la hotel credem că este mai safe și mai comod. Un tur costă între 20 și 80 USD de persoană, în funcție de ce anume conține turul și în care secțiune a zidului mergeți și dacă-l combinați cu alte atracții din oraș. Noi am fost la Mutianyu, iar experiența a fost una foarte ok. Un autocar ne-a luat de la hotel, am avut inclusă intrarea și masa de prânz, am avut 3 ore să ne plimbăm pe zid și să facem poze. În jurul orelor 17-18 autocarul ne-a lăsat înapoi la hotel.

Orașul Interzis

Orașul interzis: Construit între 1406 și 1420, acesta se întinde pe 72 hectare și are 980 de clădiri. Între 1420 și 1912 a slujit drept reședință a împăraților și a familiilor lor, precum și ca centru ceremonial și politic al guvernului chinez timp de aproape 500 de ani. Dinastiile care au locuit în palat au fost Ming, Shun și Qing.

Orașul interzis este o capodoperă a arhitecturii chineze, fiind fundamentul construcțiilor așezat după sistemul tablei de șah pe axa de nord-sud a lumii, palatul fiind așezat în centru ca simbol al puterii împăratului chinez. În tot orașul era interzisă existența unor clădiri mai înalte decât Palatul Imperial. Culoarea galbenă (culoarea acoperișurilor care erau aurite) era culoarea împăratului și nimeni altcineva nu avea voie să o poarte.

Pentru a vizita Orașul interzis este nevoie de bilet de intrare. Acesta costă aproximativ 9 USD între 1 aprilie și 31 octombrie sau 6 USD între 1 noiembrie și 31 martie. Încercați să-l vizitați în afara sezonului pentru a evita o aglomerație greu de explicat în cuvinte.

Palatul de Vară

Palatul de vară: Situat la 12 km de Beijing, acesta este situat în mijlocul unui parc de peste 300 ha pe malul lacului Kunming. Acesta a fost distrus de armatele franceze și britanice în 1860, dar restaurat și împodobit de împărăteasa Cixi în anul 1899. Împarăteasa l-a folosit ca reședință temporală din 1901 și a fost sediul guvernului până în 1908. Prețul biletelor de intrare standard este aproximativ 5 USD între 1 aprilie și 31 octombrie sau 3 USD între 1 noiembrie și 31 martie. Puteți achiziționa bilete și pentru galeriile de artă sau expozițiile din palat, dar și pentru acces la alte lucruri în interirul parcului. În funcție de timpul de care dispuneți vedeți la intrare ce tip de bilet achiziționați.

Templul Cerului

Templul Cerului: Unul dintre cele mai spectaculoase locuri de vizitat în Beijing. Este un complex de clădiri religioase ce era vizitat de către Împărații dinastiei Ming și Qing pentru ceremoniile anuale de rugăciune către cer pentru o recoltă bună. Templul poate fi vizitat în fiecare zi a anului de la ora 8 până la lăsarea serii, iar un bilet de intrare costă în jur de 5 USD de persoană.

Piața Tiananmen

Piața Tiananmen: Situată în fața Orașului Interzis, aceasta este una din cele mai mari piețe ale lumii. Întinsă pe 109 ha, în această piață putem găsi Monumentul Eroilor Poporului, Sala Mare a Oamenilor, Muzeul Național al Chinei și Mausoleul Mao Zedong. Mao Zedong a proclamat înființarea Republicii Populare Chineze în această piața la data de 1 octombrie 1949; aniversarea acestui eveniment se sărbătorește până în ziua de azi. De asemenea, în Piața Tiananmen au avut loc în anul 1989 și o serie de proteste celebre conduse de studenți, care s-au revoltat împotriva regimului dictatorial și au cerut o mai mare liberalizare a Chinei. Evenimentele au fost suprimate violent, în Piața Tiananmen fiind aduse tancuri pentru a dezamorsa vârtejul popular. Accesul în piață este gratuit, dar trebuie să treceți printr-un filtru de securitate.

Templul Lama

Templul Lama: Din punctul nostru de vedere cel mai frumos și interesant loc din Beijing. Construcția acestuia a început în anul 1694 în timpul dinastiei Qing. În 1722, cand prințul Yong, al patrulea fiu al împăratului Kangxi, a urcat pe tron ​​ca împărat, clădirea a fost transformată într-o mănăstire pentru călugări de budism tibetan. După moartea împăratului Yong Zheng în 1735, sicriul său a fost plasat în templu. Templul Lama este cel mai renumit templu tibetan din afara Tibetului. Nu ratați colecția de statui budiste tibetane de bronz din cadrul Jiétái Lóu, o mică sală laterală. În Sala Roții Legii (Fǎlún Diàn) puteți găsi statuia gigant a lui Tsong Khapa (1357-1419). Templul poate fi vizitat între orele 9:00 și 16:30, iar prețul unui bilet de acces este de aproximativ 4 USD. Dacă doriți ghid audio, acesta costă 8 USD.

Parcul Houhai

Parcul Houhai: Situat în centrul de nord al Beijingului, acesta se traduce Marea Neagră.  Parcul împreună cu lacul au fost folosite exclusiv de către familia regală în timpul dinastiei Yuan (1271-1368), iar zona înconjurătoare a fost o zonă comercială prosperă de atunci. Acum parcul este o destinație preferată de turiști și de tinerii chinezi datorită faptului că zona este plină cu baruri, cafenele și restaurante. În timpul verii te poți plimba cu barca pe lac, iar iarna aici este deschis un patinoar.

Silk & Pearl Markets

Silk & Pearl Markets: Centrele comerciale vizitate cel mai mult de turiști în Beijing. Acestea nu sunt nici pe departe piețe de mătase sau perle. Sunt doar un labirint de magazine mici și foarte mici ce vând toate lucrurile la care te poți gândi. Aici e locul ideal pentru a cumpăra suveniruri, dar trebuie să negociați la sânge pentru că prețurile sunt umflate artificial.

Alte locuri pe care ar trebui să le vizitezi: Mormintele Ming, Parcul Beihai, Pagoda Albă, strada Wangfujing (pentru shopping), parcul Jingshan, Turnul Clopotului și Turnul Tobei, Templul Confucius, Templul Pământului, sediul CCTV și multe alte locuri.

Nouă ne-a plăcut enorm Beijingul și a intrat în topul orașelor preferate. O să continuăm săptămâna viitoare călătoria prin China și o să vă povestim de Xi’an.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.