Ce sa vizitezi la Roma – Partea a doua

Ce sa vizitezi la Roma – Partea a doua

Astazi continuam lista cu obiective de vizitat in Roma. Daca ai ratat primul articol il poti citi AICI.

6. Piata Navona – Este una din pietele ce merita vizitate in Roma. Aceasta se afla pe locul fostului stadion al lui Domitian construit in secolul 1 dHr si care gazduia competitiile sportive de la acea vreme. In piata o sa gasiti Fantana Celor 4 Fluvii (Fontana Dei Quattro Flumi) construita de Lorenzo Bernini in secolul XVII si care reprezinta cele 4 fluvii importante ale continentelor: Dunarea (Europa), Nilul (Africa), Rio De La Plata (America) si Gange (Asia)

7. Piata Spaniei – Unul din locurile de intalnire cele mai populare din Roma si este una din cele mai frumoase piete ale orasului. Aici puteti vizita celebrele “Trepte Spaniole”, biserica franceza Trinita dei Monti, un obelisc descoperit in Horti Sallustiani, Fantana Barcaccia (este o fantana in forma de barca si a fost construita in 1629 de catre ambii Bernini (tatal si fiul) pentru a comemora marea inundatie din 1598) si Coloana Neprihanitei Zamisliri (aceasta a fost gasita in 1777 sub o manastire iar in 1857 a fost ridicata in Piata Spaniei pentru a comemora dogma Neprihanitei Zamisliri).

8. Castelul Sant’Angelo – A fost construit initial ca mausoleu pentru imparatul Hadrian si urmasii acestuia, dar apoi a fost modificat in castel de catre papi. Constructia a inceput in ultima parte a domniei imparatului Hadrian si a fost terminat in anul 139 in timpul lui Antonius Pius. In acest moment aici se gasesc mormintele imparatului Hadrian si al sotiei Sabina, imparatului Pius si al sotiei Faustina, imparatului Lucius Versus, imparatului Marc Aureliu, imparatului Commmodus, imparatului Septimius si al imparatului Marcus Aurelius zis si Caracalla. Acum este muzeu national si aici mai puteti vizita si galerii de arta. Pentru a vizita “Castelul Ingerilor” trebuie sa achitati un bilet de 14 Euro pentru adulti si 7 euro pentru copii. Muzeul este deschis zilnic intre 9 si 19:30, mai putin in zilele de sarbatoare.

9. Columna lui Traian – Monumentul a fost terminat in anul 113  si a fost construit la cererea imparatului Traian pentru a comemora victoria sa impotriva Daciei. Columna are aproximativ 40 metri inaltime si este formata din 18 blocuri masive de marmura, fiecare cantarind aproximativ 40 de tone. In 1590 in locul statuii lui Traian aflata in varful columnei a fost asezata o statuie a Sfantului Petru. Columna a fost ridicata atat pentru a comemora victoriile lui Traian, fiind o adevarata istorie gravata in piatra, cat si pentru a servi ca mausoleu (după deces, cenusa imparatului a fost depusa in incaperea de la baza columnei). Din anul 1972 a fost expusa la Muzeul National de Istorie din Bucuresti o replica a bazei columnei, dar si copii ale scenelor reprezentate pe acest monument.

10. Stadionul Olimpic –  Construit in anul 1952 pentru a putea gazdui probele de la Jocurile Olimpice de Vara din 1960, are o capacitate de 82656 locuri si a fost inaugurat in 1953 cu meciul de fotbal Italia – Ungaria. Este stadionul de casa a celor doua mari rivale din Roma, Lazio si AS Roma, dar aici se organizeaza evenimente si pentru alte discipline sportive, dar si concerte. Alaturi de San Siro sunt singurele stadioane din Italia care detin un calificativ de 5 stele.

Cam asta am vizitat noi la Roma in scurtul timp petrecut in acest minunat oras. Recomandam cu caldura Roma, iar noi cu siguranta o sa ne intoarcem aici.

Despre mancare si locuri unde sa mananci nu am ce sa va povestesc pentru ca oriunde ne-am oprit am avut parte de o mancare excelenta si servicii pe masura, asa ca e bine sa experimentati cat de mult puteti. Mancati in diferite locuri, incercati zonele mai putin turistice si restaurantele de familie.

Un city break aici nu este scump deoarece sunt multe zboruri ieftine de la Bucuresti, dar cred ca si din tara, iar cazarea nu este de speriat atata timp cat folositi Booking sau AirBnb.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.