Cum calatoresti fara probleme la cuseta

Cum calatoresti fara probleme la cuseta

Mai sunt ocazii cand trebuie sa pleci cu trenul. Nu e deloc neplacut, dar recunoastem toti ca am prefera confortul bachetei din spate a prietenilor nostri. Cand nu se poate si nu se poate, cand toti prietenii au plecat cu masina cu o zi inainte si vrei sa mergi dupa ei, iar biletul de avion depaseste intreg bugetul pe tot sejurul, iti ramane un singur lucru de facut – si mergi cu trenul.

Daca vreti sa nu aveti surprize, aveti grija sa rezervati un loc la cuseta cu cel putin 48 de ore inainte. Asta te ajuta nu doar sa te asiguri ca nu vei petrece jumatate de noapte in fund, pe scaunul normal de tren, ci iti da si posibilitatea sa iti alegi bancheta.

1. Rezerva din timp loc in cuseta. Poti sa intri pe site-ul CFR sau poti merge direct la gara.

2. Intotdeauna alege bancheta de sus.

De ce? Din mai multe motive. In primul rand, daca vrei sa te intinzi sau sa dormi, poti oricand sa urci la tine in pat. In al doilea, nu deranjezi pe nimeni, stand pe bancheta lui. De obicei oamenii care au loc jos trebuie sa ii gazduiasca pe toti ceilalti in spatiul lor. Sus e perfect. Ai grija mai mare de obiectele tale – da, mai sunt si hoti prin tren. In plus, nu te vede nimeni, cu exceptia colegului care doarme vis-a-vis.

3. Ai grija sa incarci laptop si telefon de cand stai jos.

Nu am gasit pana acum cuseta care sa aiba priza sus. Ce e drept, nici vagoane de clasa I nu am gasit cu priza:)

4. Incearca sa bei cat mai putine lichide

Cand calatoresti noaptea e mai usor. Toaletele din tren nu sunt un loc pe care ai vrea sa il frecventezi, asa ca incearca sa bei putina apa si sub nici o forma nu bea cafea:)

5. Sa uitam de pijama

Pijamaua este exclusa cand calatoresti la cuseta. Nu suntem la hotel. Nu ai unde sa te schimbi, unless vrei sa treci pe la toaleta despre care am discutat mai sus:) Incearca sa te imbraci cat mai lejer si fie, poti renunta la curea:)

6. Descarca 2 filme

Alege ceva usor, de plans risti sa plangi si daca sosetele vecinilor de cuseta sunt purtate de prea mult timp. De ce 2? Ca poate unul nu iti place, sau intarzierea e mai mare decat oricum iti imaginai.

Acestea fiind spuse, calatorie placuta cu trenul!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.