Cum sa dai 250 de euro pe o calatorie la Strasbourg care ar fi costat 450

Cum sa dai 250 de euro pe o calatorie la Strasbourg care ar fi costat 450

Strasbourg e in Franta, stim cu totii, asa ca cel mai simplu cand vrei sa vizitezi orasul asta minunat, ar fi sa iei avionul cu escala la Paris. Stim insa ca nu intotdeauna cea mai simpla cale e si cea mai buna, asa ca iata cum am facut noi ca sa evitam sa platim un zbor de 450 de euro.

Cand ne-am uitat pe zboruri, ni s-au invartit sumele in fata ochilor ca la poker. 450 de euro era un zbor Bucuresti-Paris-Strasbourg si retur. Mai era si varianta cu busul si trenul, la fel de scumpe si ele.

Ne-am scarpinat putin in cap si ne-am uitat atent pe harta. Ce e mai aproape si mai aproape de Strasbourg? Elementary, my dear Watson – Frankfurt! E cel mai mare nod aerian din Europa deci are si taxe de aeroport mai convenabile. Q.E.D  – un bilet Bucuresti-Frankfurt si retur a ajuns la 135 de euro la Economy Light. Asta inseamna ca nu ai bagaj de cala, dar pentru un city break nici nu iti trebuie multe haine:)

De la Frankfurt la Strasbourg poti ajunge extrem de rapid cu autocarul pus la dispozitie de Lufthansa – 49 de euro un dus. In 2 ore si jumatate poti sa admiri fara probleme casutele alsaciene din Petite France.

Unde stam in Strasbourg

La capitolul cazare va recomandam sa inchiriati un apartament intr-o pensiune sau sa incercati un Airbnb. Mai adaugati pe lista 100 de euro pentru 3 nopti, daca rezervati din timp.

5 motive sa vizitezi Strasbourg by TravelSelfie:

  • peisaj
  • joie de vivre
  • mancare alsaciana
  • vin excelent
  • Petite France – zona cea mai misto, care, btw, si-a luat numele nu de la panorama pitoreasca, ci de la soldatii francezi care in trecut au adus boli venerice in partea aceasta a orasului:)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.