Povestea circuitului prin Cappadocia

Povestea circuitului prin Cappadocia

Cum a luat nastere circuitul cultural prin Cappadocia? Aceasta este intrebarea care mi-a fost adresata de cateva zeci de ori in cele putin peste 30 de ore de la lansarea proiectului.

Am luat hotararea de a merge in Cappadocia datorita experientei minunate de care am avut parte acum doi ani cand am vizitat Turcia. Am schitat un program si ne-am apucat de treaba.

Ore intregi petrecute in fata monitorului pentru a gasi cea mai buna varianta de transport. Dupa cateva zeci de mailuri si telefoane dar si o gramada de timp petrecut in intalniri si brainstorming cu echipa, ne-am hotarat la Turkish Airlines. As dori sa le multumesc acestora pentru ca ne-au ajutat si ne-au sustinut in demararea acestui proiect.

Cu transportul asigurat, ne-am apucat sa facem programul pentru zilele petrecute in Cappadocia si Istanbul. Am luat legatura cu hotelul unde am stat in Cappadocia (Monastery Cave Hotel) si cu cei de la Sultan Balloons pentru a vedea disponibilitatea acestora pentru data in care era programat sa ajungem. Dupa cateva schimburi de mesaje si telefoane am hotarat ca este mai bine sa merg pana acolo pentru bate palma si a fi sigur ca oferta este aliniata cererii.

Am plecat impreuna cu 3 prieteni, la fel de nebuni ca si mine, pe o ninsoare de nu vedeai la 50 de metri in fata. Am facut mai bine de 10 ore pana la Istanbul iar drumul nu a fost usor. Poza de mai jos este facuta in Bulgaria, aproape de granita cu Turcia cand raul trecuse.

10941415_1542985412641476_5676799830382573985_n

In Istanbul am inghetat de frig iar pe o ploaie rece am batut tot orasul la picior cautand cea mai buna varianta de cazare. Ne-am hotarat la Azze Hotel datorita locatiei (la doar 5 minute de Turnul Galata si Piata Taksim) dar si pentru ca raportul calitate / pret era unul foarte bun.

Urmatoarea zi am plecat spre Cappadocia. Drumul este lung dar frumos iar dupa 8 ore eram in Mustafapasa. Dupa acest drum am fost bucuros ca am ales sa mergem cu avionul in aprilie si nu cu autocarul. Desi era o varianta mai ieftina, era foarte obositor si in plus aveam emotii cu soferii turci.

Cele doua intalniri au decurs foarte bine asa ca in dimineata urmatoare am plecat spre Istanbul foarte fericit. Vremea a tinut mortis sa se joace cu sanatatea mea asa ca aproape de Ankara a inceput sa ninga. Deoarece cauciucurile de iarna nu sunt obligatorii in Turcia am avut parte de un drum cu peripetii. 4 blocaje (am pierdut in medie o ora jumatate la fiecare), zeci de accidente si o ninsoare care se intetea de la ora la ora. Spre bucuria noastra, am ajuns intregi la Istanbul doar ca distanta a fost parcursa in 15-16 ore. Cam asa a fost pe drum.IMG_7172

IMG_7174

Ajuns acasa am pus totul cap la cap si asa am dat drumul la TravelSelfie.ro. Acum astept cu nerabdare data de 29 Aprilie pentru a reveni in Cappadocia.

Astazi, Andreea pleaca in Istanbul pentru a gasi variante de a petrece timpul liber in orasul de pe Bosfor. Abia asteptam sa revina cu temele facute si sa ne povesteasca despre experienta ei.

Ce ne iese noua? Pentru ca am primit si feedback negativ, vreau sa lamuresc un lucru. NOUA NU NE IESE NIMIC!

TravelSelfie NU este o agentie de turism. Este o Asociatie Non-Guvernamentala care are ca drept scop promovarea turismului in randul romanilor si oferirea de consultanta.

Nu percepem comisioane, nu avem margine de profit si ne platim singuri excursiile in care o sa mergem. Preturile mici sunt reflexie a relatiilor stabilite cu oameni intalniti in calatoriile noastre.

Intreaga echipa isi pune la bataie intreaga experienta dar si sume fianciare pentru a sustine acest proiect.

Va multumim ca sunteti alaturi de noi si pentru sustinerea neconditionata in aceasta noua provocare.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.