Ne-am luat autorulotă

Ne-am luat autorulotă

De 3 ani de zile ne gândim să achiziționăm o autorulotă și de fiecare dată eram descurajați de prețul mare al acestora. La început am căutat second hand, doar că nu am reușit să găsim una cu un raport preț / an de fabricație care să ne convină. De exemplu găseam în bugetul nostru, doar că aveau peste 10 ani vechime și sute de mii de kilometri parcurși. De fiecare dată când ne apuca damblaua cu rulota, ne apucam să căutăm și de fiecare dată ne lăsam păgubași.

Anul ăsta, în schimb s-au aliniat planetele. Pentru că am fost nevoiți să amânăm cel mai important proiect al nostru, ne-am gândit că ar fi ideal dacă am investi banii într-o rulotă. Deși nu am mers niciodată cu una, în capul nostru era clar că avem nevoie de autorulotă. De ce spun că s-au aliniat planetele? Pentru că pe 18 iulie (pe drumul de întoarcere din concediu) ne-am hotărât să mai încercăm o dată varianta cu autorulota, pe 19 iulie am mers si ne-am urcat pentru prima dată într-una, iar pe 21 iulie plăteam avansul pentru a rezerva ultima mașină disponibililă din stoc. Pe 6 august aceasta a ajuns de la fabrică în service-ul de la București unde mai era nevoie să stea câteva zile pentru a monta opționalele alese de noi. Deși pe 13 aveam de gând să plecăm în prima noastră ieșire, din cauza unor probleme la service, am reușit să luăm mașina în primire abia pe 20 august.

Sâmbătă dimineață am plecat în primul nostru drum cu autorulota. Deși aveam câteva emoții din cauza faptului că nu știam dacă o să ne prindă acest stil de a călători, ieșirea s-a dovedit a fi una extraordinară. Nu numai că ne place la nebunie, dar abia așteptăm sa mai mergem undeva. Cu impresii despre prima noapte în camping, revenim în articolul următor, în care vom face un review al camping-ului unde am stat.

Autorulota este un XGO Dynamic 95G cu motorizare Fiat. Are 5 locuri pentru transport și tot 5 locuri de dormit, cabină de duș, toaletă, aragaz, chiuvetă și o grămadă de locuri de depozitare. Achiziția am facut-o de la XGO Autorulote din Cluj.

Ne revedem pe Facebook cu poze din ieșirile ce vor urma și aici, pe blog cu recomandări de trasee și campinguri din România și Europa.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.